Logo

SLUŽBENI LOGO UDRUGE

Logo udruge

Na diplomskoj kapi, koja je simbol stjecanja novog i višeg zvanja, što je studentima i cilj, zastava je Vukovarsko-srijemske županije. Sastoji se od sedam naizmjenično žutih (zlatnih) i bijelih pruga, s grbom u sredini. Grb županije čini plavo polje s tri srebrne grede i preko svega na zelenom otoku pored drveta sjedi jelen u prirodnoj boji sa zlatnom ogrlicom. Tri srebrne grede predstavljaju tri srijemske rijeke – Dunav, Savu i Bosut. Zlatna ogrlica na jelenu znak je bogatstva, a slavonski hrast simbol prirodnog bogatstva kraja.

Trobojnica kao pozadina vodotornja asocira na trobojnicu koja se nosi na tkanici i šeširu, koji su sastavni dijelovi muške nošnje u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Trobojnica je kroz povijest predstavljala kulturni i nacionalni identitet Hrvata. Instalacijska zastava bana Jelačića prva je službeno upotrebljena hrvatska trobojnica, a na svečanoj inauguracijskoj odori bana Josipa Jelačića, koji je rodom iz Srijema, crvena, bijela i modra su bile sastavni dio.

U prvom planu loga je Vukovarski vodotoranj, simbol grada, koji je središte naše županije. Ovaj, najpoznatiji simbol ratnih razaranja neprijatelj je pogodio više od 600 puta. No, vodotoranj se odbio srušiti. Naš znak je ovaj izranjavani Vodotoranj. Zataknuvši trobojnicu na vrh branitelji su je branili do posljednjeg daha. Vodotoranj je ranjen, što od granata, što od zuba vremena, što od boli.
Zastava još stoji, čuvamo je mi, nova nada, hrvatska mladost i VUKOVARSKO-SRIJEMSKI STUDENTI!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>