Završen je projekt “Slovom za svoj zavičaj!”

Slovom za svoj zavičaj je natjecateljsko-humanitarni projekt u koordinaciji zavičajnih studentskih udruga Sveučilišta u Zagrebu, koji je pokrenut na inicijativu naše kolegice Kristine Divljaković,  a s ciljem da se ne izgube i ne zaborave anegdote i priče iz naših krajeva.  Natječaj je bio otvoren od 7.studenog 2013. do 10. siječnja, a 24. siječnja su dodijeljene nagrade.

Sudionici natječaja su trebali poslati kratke priče zavičajne tematike, koje nisu ranije bile objavljivane, a svaki je natjecatelj mogao poslati najviše 3 svoja rada. Od sveukupno 34 rada koji su pristigli, nagrade od 1000, 500 i 300 kuna osvojili su:

 

1. Karlo Krznarić s pričom “Baba Mara

2. Petar Kliškinić s pričom “Oya Noya

3. Ana Vlah s pričom “Nakon izlaska

Sve radove možete pročitati klikom na naziv priče.

 

Ukratko smo popričali i sa drugoplaniranim Petrom Kliškinićem, studentom novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

”Drago mi je kada se daju šanse mladim piscima. Još ako dobiješ nagradu, znači da se ljudima zaista sviđa ono šta radiš, to je onda prava stvar. Ovakvi natječaji djeluju poticajno, tjeruju te da pišeš. Očekivao sam da ću biti pri vrhu. Priču sam napisao zabavljajući sebe, a po reakciji mojih prijatelja shvatio sam da se može zabaviti svatko tko je pročita.”

Tri nagrađene, ali i ostalih 17 najboljih priča, su vam dostupne i u knjižici koju je izdala Koordinacija i tako omogućila da ih svi pročitamo, nasmijemo se, uživamo u njima i budemo ponosni na svoj zavičaj i svoje običaje s nadom i željom da ih i dalje čuvamo i njegujemo.

 

Čestitamo pobjednicima! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>