Projekt “Slovom za svoj zavičaj”

slovo slika

TEKST NATJEČAJA

 

         Koordinacija zavičajnih studentskih udruga Sveučilišta u Zagrebu poziva studentice i studente da se odazovu na sudjelovanje u projektu “Slovom za svoj zavičaj” natjecateljsko-humanitarnoga karaktera te da nam pošalju svoje kratke priče zavičajne tematike, pod nazivom koji sami odaberu. Kratka priča treba biti napisana na hrvatskom jeziku (standardnom ili na nekome od hrvatskih dijalekata) i ne smije biti prethodno objavljivana. Pravo sudjelovanja imaju svi studenti Sveučilišta u Zagrebu. Rad mora biti potpisan šifrom koja se navodi u prijavnom obrascu (nalazi se u privitku na dnu teksta natječaja). Pojedini student ima pravo poslati najviše 3 rada, a svi studenti koji pošalju svoje radove Koordinaciji ustupaju pravo na objavljivanje istih. Tekstovi ne smiju biti kraći od 2 ni duži od 3 kartice teksta (1 kartica teksta = 1800 znakova s razmacima). Dvadeset najboljih radova bit će u cijelosti objavljeni u knjižici koju će izdati Koordinacija, a tri najbolja rada bit će novčano nagrađena:

- student čiji rad osvoji prvo mjesto bit će nagrađen novčanim iznosom od

1000,00 kuna

- student čiji rad osvoji drugo mjesto bit će nagrađen novčanim iznosom od

500,00 kuna

- student čiji rad osvoji treće mjesto bit će nagrađen novčanim iznosom od

300,00 kuna

Ostala novčana sredstva prikupljena od sponzora uplatit će se u humanitarne svrhe.

Medijski pokrovitelj projekta: studentski.hr, esava.info, srednja.hr

Svoje radove šaljite na elektroničku adresu szsz.radovi@gmail.com. Elektroničku poruku i rad treba nasloviti na sljedeći način: Szsz_Šifra. Uz svoj rad, natjecatelj je u istoj elektroničkoj poruci obvezan poslati i ispunjeni Prijavni obrazac. Radovi uz koje nisu poslani prijavni obrasci bit će eliminirani iz natjecanja.
Natječaj je otvoren od 22. prosinca  2014. do 10. travnja 2015. godine. Naknadnih rokova za predaju tekstova neće biti.

Odluku o najboljoj priči donijet će strog, ali pravedan žiri u čijem su sastavu profesori s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu:

1.      izv. prof. dr. sc. Mario Grčević

2.      izv. prof. dr. sc. Sanja Vulić

3.      doc. dr. sc. Viktoria Franić Tomić

Rezultati natječaja bit će objavljeni na internetskoj stranici www.uvss.hr sredinom travnja 2015. godine.

Želimo Vam puno uspjeha,

Koordinacija zavičajnih studentskih udruga

Sveučilišta u Zagrebu

 

U Zagrebu, 22. prosinca  2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>