Hodočašće studenata gradu Vukovaru 2014

Udruga vukovarsko-srijemskih studenata (UVSS) je već treću godinu za redom uspješno organizirala i realizirala hodočašće studenata gradu Vukovaru.

400 studenata iz svih krajeva Hrvatske krenulo je 16. studenog prema „gradu heroja“. Cilj ovog putovanja je omogućiti studentima posjet Vukovaru kako bi odali počast svima koji su svoje živote izgubili u Domovinskom ratu, a posebno onima koji su tada bili studenti i svojom žrtvom omogućili da mi danas budemo hrvatski studenti. Obilaskom grada, spomen-domova i razgovorom s braniteljima, studenti su dobili sliku bitke za Vukovar zbog koje će zasigurno osjećati duboku zahvalnost i poštovanje prema ponosnom gradu i njegovim građanima.

„Već treću godinu za redom organiziramo ovo putovanje u želji da omogućimo studentima iz svih krajeva Lijepe naše posjet u grad Vukovar – grad koji se mora pamtiti. Drago nam je što svake godine imamo jako dobar odaziv studenata i uvijek se traži karta više. Zahvaljujemo svima koji su ove godine uveličali naše Hodočašće, nadamo se da su zadovoljni i da će se odazvati i sljedeće godine u velikom broju.“, riječi su vodstva Udruge – predsjednika Josipa Papka, podpredsjednice Ane Vrkašević i tajnice Mije Majtan.

Udruga vukovarsko-srijemskih studenata osnovana je 2012. godine te okuplja studente sa područja Vukovarsko-srijemske županije kao i one koji osjećaju povezanost s njihovim krajem. Iza njih je puno raznih projekata od kojih je najveće i najvažnije hodočašće studenata gradu Vukovaru.

Ukoliko biste i vi htjeli postati dio Udruge, slobodno ih kontaktirajte putem Facebooka (https://www.facebook.com/UdrugaStudenataVukovarskoSrijemskeZupanije).

 

Maja Fistrić, PR Udruge vukovarsko-srijemskih studenata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>