Predstavljanje Sveučilišta u Zagrebu

Svake godine tisuće maturanata suočava se s istim problemima- Koji fakultet odabrati? U kojem gradu studirati? Gdje živjeti? Brojni učenici naše županije dolaze studirati u Zagreb. Iz iskustva znamo koliko su teški prvi mjeseci prilagodbe u velikom gradu zato ovim projektom želimo pomoći i informirati učenike što studiranje u Zagrebu zaista donosi.

Ove godine predstavljanje Sveučilišta održali smo u tri grada. Posjetili smo Ilok, Vukovar i Vinkovce. Maturantima smo pripremili prezentaciju o fakultetima u Zagrebu i što je potrebno za upis, kao i o oblicima smještaja, cijenama te prednostima i nedostacima istih. Također, ukazali smo i na važnost sudjelovanja u radu studentskih udruga. Osmišljavanje projekata te njihovo provođenje jedno je korisno iskustvo koje omogućava stjecanje vještina koje će budući maturanti moći primjenjivati  tijekom studiranja, ali i kasnije.

Ovom prilikom želimo zahvaliti Srednjoj školi Ilok, Gimnaziji Vukovar, Ekonomskoj i  trgovačkoj školi Ivana Domca te Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima što su prepoznale vrijednost ovog projekta kao i svim maturantima koji su prisustvovali prezentaciji.

Maturantima želimo svu sreću na maturi i upisima na željene fakultete!

 

Mia Majtan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>