Studentsko hodočašće u Mariju Bistricu

Studentsko hodočašće na Mariju Bistricu pokrenuto je u svibnju 2011. godine na inicijativu Udruge zagorskih studenata, a uz suorganizaciju preko dvadeset studentskih zavičajnih udruga sa zagrebačkog sveučilišta i Pastorala mladih Zagrebačke nadbiskupije. Prvo izdanje okupilo je preko osam stotina studenata.

Udruga vukovarsko srijemskih studenata je svake godine sudjelovala na Hodočašću. Ove godine Hodočašće je bilo prve nedjelje u lipnju. Svečano misno slavlje, koje predstavlja središnji događaj hodočašća, predvodio je studentski kapelan don Damir Stojić. Također, ove godine se slavlju pridružio I tek oslobođeni general Kordić sa svojom obitelji što je uvelike uveličalo ovaj događaj. Nakon svete mise sudjelovali smo na  križnom puta kojeg su također predvodili student sa don Damirom.

Dojmovi su, kao što je i bilo za očekivati, odlični i studenti su zadovoljni organizacijom i doživljajem samog programa. Posebno bih pohvalila naše članove Mariju Knezović i Tomislava Bušića koji su bili obučeni u našu narodnu nošnju te služili kod oltara za vrijeme liturgije. Hvala Vam za to!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>