Tko smo? Što smo? Odakle smo?

U subotu 24.05.2014. sudjelovali smo na manifestaciji Tko smo? Što smo? Odakle smo? koja se održala na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu. Na inicijativu Udruge studenata grada Novske, s ostalim zavičajnim studentskim udrugama, podržali smo ovo okupljanje i pokazali stanovnicima grada Zagreba bogatstvo našeg kraja. Cilj ovakvog okupljanja je pokazati koliko je svaki kraj Hrvatske poseban i prekrasan, a dužnost nas mladih je očuvati kulturnu baštinu i dalje je prenositi.

Svaka udruga imala je svoj štand na kojem je izložila karakteristične specijalitete i predmete koji obilježavaju kraj iz kojeg dolaze. Na našem su se stolu našle brojne delicije od ukusnih kolačića do slavonske kobasice, a posjetitelji su mogli nazdraviti i čašicom šljivovice te vrhunskim iločkim vinima. Dobili smo brojne pohvale, a mnogi su se posjetitelji vraćali po još.

 

Mia Majtan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>