Studentsko putovanje u Veronu i Veneciju

Udruga vukovarsko-srijemskih studenata, u suradnji s prijateljskom Udrugom studenata koprivničko-križevačke županije, organizirala je dvodnevno studentsko putovanje u Italiju povodom uspješnog završetka ispitnih rokova. Velik je bio odaziv pa se tako prijavio troznamenkasti broj studenata, a mjesta je bilo za samo njih 90. Polazak je bio 1. ožujka u ranim jutarnjim satima ispred studentskog doma „Stjepan Radić“. U prijepodnevnim satima studenti su stigli u Veronu gdje su uz stručno vodstvo imali razgled grada. Veronska Arena, Piazza Bra, Castelvecchio, Porta Borsari i druge znamenitosti nisu ostavile mogle ostaviti nikoga ravnodušnim. Na kraju obilaska studenti su razgledali Julijinu kuću, no doživjelo se malo razočaranje kad se oučilo da nema Julijinog kipa u prirodnoj veličini, pošto se nalazio na renoviranju. Niti kiša nije mogla umanjiti doživljaj Verone koja priča mnoge priče kroz jedinstvenu arhitekturu, kulturu i legende. Što se tiče smještaja, studenti su bili smješteni u mjestašcu kraj Verone tako da se druženje nastavilo po sobama hotela do kasno u noć.

Drugi dan u jutarnjim satima, uz sjetni pogled napustili smo Veronu i krenuli prema Veneciji. Pošto je 2.ožujka bio zadnji dan karnevala, očekivao se velik broj ljudi i mnogih događanja. Oko podneva stigli smo u Veneciju te nas je odmah pri iskrcavanju na obalu dočekalo šarenilo, sjaj i raskoš venecijanskih maski. Uz vodstvo, studenti su vidjeli najznamenitije građevine kao što su Most uzdaha, Trg sv.Marka, bazilika sv.Marka, most Rialto, Prokurative i mnoge druge. Ostavljeno im je i dovoljno slobodnog vremena da mogu u punini doživjeti Veneciju kroz karneval, njezinu povijest koja se i danas ocrtava kroz uske uličice pričajući svaka svoju priču i legendu. Kasno popodne bio je predviđen povratak kući uz obećanje da ćemo se jednog dana ponovno vratiti ovom prekrasnom kraju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>